четвер, 7 травня 2020 р.

Набір учнів до 1 класу 2020-2021 н.р.


Набір до 1 класу 2020-2021н.р.

Як записати майбутнього першачка до Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ №3 онлайн (інструкція)

Відповідно до листа МОН від 31.03.2020р. “Щодо організованого завершення 2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти”, ст. 9 ЗУ від 16.01.2020р. “Про повну загальну середню освіту”, Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН України від 16.04.2018 р. №367, зареєстрованим в Міністерстві юстицій України 05.05.2018 р. №564/32016, згідно з підпунктом 2 пункту 2 розділу ІІ “Прикінцеві положення” ЗУ від 17.03.2020р. “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, з метою зарахування дітей до 1-го класу для здобуття повної загальної середньої освіти на 2020-2021 н.р. та дотримання протиепідемічних вимог.
З 1 квітня починається прийом заяв про зарахування дітей до перших класів на 2020-2021 навчальний рік. Батьки, чиї діти мають вперше піти до школи цього року, мусять подати електронну заяву до обраної ними школи. 
Подавати заяву про вступ до школи мають лише батьки дітей 6-7 років, які збираються почати навчання у 2020-2021 навчальному році. Тобто це не “електронна черга” в школу, та для дітей молодшого віку цього робити не потрібно.   



ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО ПЕРШИХ КЛАСІВ 2020-2021 н.р.
Конституція України
Стаття 53. Кожен має право на освіту
1. Повна загальна середня освіта є обов'язковою.
2. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах...
ЗАКОН УКРАЇНИ "ПРО ЗАГАЛЬНУ СЕРЕДНЮ ОСВІТУ"
Стаття 9. Забезпечення рівного доступу до здобуття повної загальної середньої освіти
1. Рівний доступ до здобуття повної загальної середньої освіти забезпечується шляхом:
  • визначення правил зарахування до закладів освіти;
  • зарахування до початкової школи та гімназії без проведення конкурсу, крім випадків, визначених законодавством;
  • територіальної доступності повної загальної середньої освіти;
  • фінансування закладів освіти за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів в обсязі, достатньому для виконання державних стандартів та ліцензійних умов;
  • дотримання вимог законодавства щодо доступності закладів освіти для осіб з особливими освітніми потребами;
  • викладання навчальних предметів (інтегрованих курсів) способами, що є найбільш прийнятними для осіб відповідного віку, у тому числі шляхом адаптації/модифікації змісту навчальних предметів (інтегрованих курсів) для осіб з особливими освітніми потребами;
  • використання розвиваючих засобів і методів навчання, що враховують особливі освітні потреби учнів та сприяють успішному засвоєнню змісту навчання і розвитку дитини;
  • навчання дітей, які є сліпими, глухими чи сліпоглухими, за допомогою найбільш прийнятних для таких дітей мов, методів і способів спілкування в освітньому середовищі (просторі), яке максимально сприяє засвоєнню знань і соціальному розвитку, зокрема шляхом використання в освітньому процесі української жестової мови та/або абетки Брайля;
  • дотримання принципів універсального дизайну та/або розумного пристосування відповідно до найкращих інтересів дитини.
2. Зарахування дітей до закладу освіти на конкурсних засадах (проведення будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь, навичок чи інших компетентностей дитини) для здобуття початкової освіти забороняється, крім закладів спеціалізованої освіти і приватних закладів освіти.
До комунального закладу освіти для здобуття початкової та базової середньої освіти у порядку, визначеному законодавством, обов’язково зараховуються всі діти, які:
  • проживають на території обслуговування закладу освіти;
  • є рідними братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту в цьому закладі освіти;
  • є дітьми працівників цього закладу освіти.
Діти з особливими освітніми потребами, які проживають на території обслуговування комунального закладу освіти, мають право на першочергове зарахування до нього у порядку, визначеному законодавством, для здобуття початкової та базової середньої освіти.
4. Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.
Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до приватних і корпоративних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти визначається засновником (засновниками).

Що потрібно взяти для надання документів дитини
до 1 класу на 2020 - 2021 н.р.
1. Заява батьків про зарахування дитини у 1 клас (заяву батьки напишуть в день подання документів).
2. Паспорт одного з батьків дитини.
3. Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини.
4. Медична довідка дитини встановленого зразка (ОРИГІНАЛ).
5. Копія та оригінал документу, який підтверджує місце проживання дитини:
- паспорт одного з батьків або витяг з реєстру(при наявності ID-картки);
- копія та оригінал договору про оренду квартири юридично завірений.

- інші офіційні документи (оригінал та копія), що засвідчують місце проживання дитини.
Запис дитини до школи онлайн. Покрокова інструкція
  1. Зареєструйтесь в системі електронної реєстрації в заклади загальної середньої освіти тут
  2. Оберіть школу серед перелічених. 
  3. Створіть заявку та відправте її. Для цього необхідні дані зі свідоцтва про народження дитини. Скористайтесь детальною ілюстрованою інструкцією
  4. Зв’яжіться зі школою електронною поштою чи телефоном та запитайте про можливість підтвердити заяву віддалено. Пошта  (bilschool3@ukr.net);  Телефон (05443) 9-24-07.
  5. Після завершення карантину, підтвердіть електронну заяву оригіналами та фотокопіями документів.        
Зазначимо, право першочергового зарахування мають діти:
— які проживають на території обслуговування школи
— чиї рідні навчаються або працюють в цій школі
— які навчалися в дошкільному підрозділі цієї ж школи.  

Немає коментарів:

Дописати коментар