неділю, 4 листопада 2018 р.

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»





Вже традиційно в Білопільському навчально – виховному комплексі: загально – освітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад №3  з 1 по 31 жовтня проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек цього разу під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини», приурочений до 100-річчя з дня народження видатного українського педагога-гуманіста, письменника В.О.Сухомлинського. В межах Місячника відбувалися різноманітні бібліотечні заходи. 1жовтня на тематичній шкільній лінійці, присвяченій відкриттю Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, була оголошена благодійна  акція «Подаруй книгу шкільній бібліотеці». 

Протягом місяця в читальному залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка «Казковий світ В.Сухомлинського». На виховній годині в 6 класі бібліотекар провела бесіду та бібліографічний огляд «Дітям про В.Сухомлинського».

 А от для учнів 3 і 4 класів був проведений казковий турнір «Юні казкарики» , в якому змагалися команди «Читайлики»(3кл.) і «Теремок»(4кл.). Команди змагалися в таких конкурсах як «Казковий вернісаж», «Чарівний ланцюжок», «З якої казки цей предмет?», «Чарівна скринька», «Казково-математичний», «Бліц», «Конкурс капітанів», де діти продемонстрували знання казок, згуртованість, дотепність, артистизм. В запеклій боротьбі перемогла команда «Теремок» 4 класу капітан команди Баня Є. Команди отримали призи і солодощі. 

Учні 2-го класу брали участь у Дні бібліотворчості «Ми читаємо і малюємо». Другокласники разом зі своєю вчителькою Кочмалой О.Ю. завітали до шкільної бібліотеки, де бібліотекар розповіла учням що таке ілюстрація і як вона допомагає зрозуміти прочитане і прочитала казки В.Сухомлинського «Найгарніша мама» та «Як поросяткові захотілося бути зеленим», а діти малювали до них ілюстрації., які потім були розміщені на виставці дитячих малюнків в бібліотеці.

 Підсумком акції «Подаруй книгу шкільній бібліотеці» стали 16 книг, які бібліотека отримала в подарунок від учнів і педагогічних працівників закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар